На кафе со…

Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 4. јули 2018 (ОХРИДПРЕС) – Илија Трале Левески и Илија Аврамоски, момчињата кои ова лето секојдневно ќе ни ја презентираат „Hell летната патрола“, поддржана од „Тамаро“, а комплетно повеќе...
Економија Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 29. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Со сериозна и професионална работа годиниве наназад, охридските „Тамаро“ маркети се профилираа како водечки бренд во Охрид, а веќе имаат свој маркет и во повеќе...
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 27. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Вредна екипа од 11 музичари веќе полни 6 месеци се зафати со сериозен проект да даде нов поглед кон творештвото на една од најголемите групи воопшто во повеќе...
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 27. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Еко фестивалот „Аларм за природата“ е иницијатива за обединување на силите на зелената армија, музиката и уметноста, образованието и студентските повеќе...
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 26. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Оливер Трајчески веќе десет години е дел од охридскиот панк бенд „Комунална хигиена“, а вели дека како што поминуваат годините, во Охрид се` помалку и повеќе...
Забава Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 22. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Охрид ова лето ќе биде вистински епицентар на забавата далеку пошироко од државните граници. Еден од настаните кои неофицијално ќе ја отворат сезоната е и повеќе...
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 21. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Тие стапуваат „на сцена“ кога е најтешко. Секогаш се онаму каде е помошта најпотребна, мотивирани од споменот на едни убави времиња, кога не се прашуваше повеќе...
Избор На кафе со... Охрид
Охрид, 14. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Никола Упевче е академски сликар, реставратор и конзерватор од Охрид. Како млад уметник  и научен работник тој досега има оставено повеќе трајни траги во повеќе...
Избор Култура На кафе со... Охрид
Охрид, 14. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Од вчера па се` до 16-ти јуни, Охрид дише театар. Во тек е  Меѓународниот младински аматерски театарски фестивал, кој е креација на активистите на повеќе...
Избор На кафе со...
Охрид, 14. јуни 2018 (ОХРИДПРЕС) – Од денес до сабота, Охрид ќе биде домаќин на креативен детски камп за музика, сцена, лично и тимско усовршување, кој ќе го одржат Дејан Лилиќ, Андријана повеќе...