046 – За Охрид се зборува

046 - За Охрид се зборува
Уништувањето на охридскиот крап започна со уништување на Студенчишкото блато и продолжи со уништување на големи појаси на трска поради урбанизација на крајбрежниот дел. Најавените изградби на повеќе...
046 - За Охрид се зборува
После многу години на негрижа и неодговорност, успеавме да ја уништиме охридската пастрмка, овие наредни години ќе ја уништиме охридската белвица и охридскиот крап и неминовно е да го смениме повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор
Охрид, 5. мај 2015 (ОХРИДПРЕС) – Премиерот Никола Груевски во говорот на последниот конгрес на партијата посебно истакна дека најубавите години ги потрошил на Македонија и некој немало да повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 30. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – Иако се очекуваше расправата на последната седница на Советот на Општина Охрид да биде далеку пожестока, а гласањето да биде само формалност, се случи повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 27. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – По Заев и СДСМ, во Охрид дојдоа и Груевски и ВМРО-ДПМНЕ. На голем семакедонски општонароден собир против шпионите и предавниците се собраа во спортската повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 17. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – СДСМ рече „бомба“ за Охрид. И би „бомба“ за Охрид. Иако веќе испукана, ама се направи уште еден обид. Уште кога претседателот на СДСМ, Зоран Заев повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 14. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – Текстов сакав да го напишам уште откако заврши Средношколскиот марш во Охрид, но поради големиот христијански празник, го оставив за денеска. Во повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор
Охрид, 8. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – И понатака продолжува една од најконтраверзните појави во Охрид во последно време. Имено одредени личности и структури продолжуваат да „го бранат повеќе...