046 – За Охрид се зборува

046 - За Охрид се зборува
Охрид, 6. април 2015 (ОХРИДРЕС) – Инспириран од Македонската герила која не сака повеќе да живее во Орвеловата 1984 го искористив мојот еднонеделен престој во Охрид за преку „кафе муабет“ и повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 3. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – Да почнам од најактуелното, најтазе. Од пред два дена менаџментот на Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ доби генијална идеја за наплата на паркингот. повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Охрид, 1. април 2015 (ОХРИДПРЕС) – Заврши четвртиот циклус на проектот „046 – За Охрид се зборува“ на OhridPress и Супер радио во кој изминативе два месеци пишуваа адв. Александар повеќе...
046 - За Охрид се зборува
Охрид, 13. март 2015 (ОХРИДПРЕС) – Провинцијата е мало место на брегот на најубавото езеро, ама сепак далеку од големиот град. Жителите кога ќе се преселат во големиот град без исклучок ги повеќе...
046 - За Охрид се зборува Избор Охрид
Не треба голема мудрост за да се заклучи дека лошата економска, социјална и демографска состојба на Охрид е директно поврзана со пропаста на големите економски капацитети „ЕМО“, „Отекс“, повеќе...