Економија

Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – На официјалната Facebook страна на охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“ објавија времеплов во четврток, односно фотографија на аеродромот, снимена во повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Рестрикции на струја ќе нема, иако ќе биде тешка зима не само за Македонија туку и за регионот и глобално поради криза во енергетиката, изјави денеска повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто, соопшти денеска претседателот на Регулаторната комисија за повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 29. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Владата му ја продолжува концесијата на ТАВ Македонија, концесионерот на скопскиот и охридскиот аеродром, за две години, како компензација поради повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје/Струга, 28. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Владата на Република Македонија на денешната 55-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за одржаната втора седница на Комитетот за преговори повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Охридските „Тамаро“ маркети и број 1 медиумот во регионот, Супер радио и ова лето ги продолжуваат традиционалните летни промоции и соработката со повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 28. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Додека македонскиот работник штрајкува министерството за економија и група пратеници од владеачкото мнозинство се дрзнаа да го направат недела работен повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 28. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Незадоволството од неисполнетото барање за линеарно зголемување на платите за 2.806 денари, Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) денеска од 10:00 повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 28. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Започна исплатата на јунските пензии. Готовинската исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, банките ја организираат во четири групи според повеќе...