Економија

Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Десет правни субјекти заработија глоба од по 7.000 евра по обиколката на инспекциските служби на плажите, угостителските објекти и автокамповите. За повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 2. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Дивоградбите по се’ изгледа и понатаму остануваат нерешлива енигма за локалните власти ширум државата. Откако зедоа мал залет пред изборите, повеќе...
Економија Избор ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Купувајте HIPP производи во охридските „Тамаро“ маркети и станувате потенцијале добитник на бројни вредни подароци. – Со купени било кои 3 повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Туристички Охрид деновиве е преполн со домашни туристи и го живее продолжениот Илинденски викенд. За жал, она што мора да се констатира е дека и покрај повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 30. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охридски фирми се наоѓаат на листата на компании кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати, објави денес Владата на Република повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во моментов немаме издадено дозвола за одржување на концерти на просторот во поранешната касарна, иако менаџерските куќи ги промовираат настаните и повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Уривањето на дивоградбите е привремено стопирано, но продолжува на 15-ти август, кога ќе се уриваат најатрактивните плажи, изјави денес првиот човек на повеќе...
Економија Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 30. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Хотелите „Дрим“ и „Изгрев“ имаат најмногу туристи со ваучери за поддршка на домашниот туризам, информираат од Министерство за економија. Порталот повеќе...
Економија Избор Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 29. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Бизнисот не мора секогаш да биде мотивиран од профит, тој може да остварува добивка, но истовремено да помага на локалното население, а и да промовира повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Вработените во туристичките агенции денес ќе излезат на масовен протест, на кој од одговорните институции ќе бараат спас од банкротот кој им се заканува. повеќе...