Економија

Економија Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Откако пред два дена ја ставија во мирување, од охридскиот автопревозник АД „Галеб“ повторно ја најавуваат линијата Охрид-Белград. – Имајќи ги повеќе...
Економија Избор Охрид Сите во Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 3. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во насока на запознавање на пошироката македонска јавност со капацитетите и понудата со кои располага убавиот Охрид, Супер радио и OhridPress ја повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 3. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од денеска започна исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита за месец јуни за корисниците кои имаат дебитна картичка, а од понеделник, 6- повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 3. јули 202о (ОХРИДПРЕС) – Нискобуџетната авиокомпанија WizzAir објави дека со повторното отворање на рутите од аеродромите во Скопје и Охрид, патниците можат да резервираат повеќе...
Економија Избор Охрид Сите во Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 2. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во насока на запознавање на пошироката македонска јавност со капацитетите и понудата со кои располага убавиот Охрид, Супер радио и OhridPress ја повеќе...
Економија Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охридската компанија „Кармен Бауцентар“ донираше ламинатен под за неколку охридски училишта. – Потребата за подобри услови за настава на најмладите повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 2. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Управата за јавни приходи (УЈП) известува дека вкупниот поврат на ДДВ во второто тримесечје од 2020 година кај граѓаните изнесува 334.556.243 денари, повеќе...
Економија Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот автопревозник АД „Галеб“ повторно ја стави во мирување линијата Охрид-Белград. Како причина од менаџментот ја посочуваат сложеноста на повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од денеска на сила е времениот режим на сообраќај во летниот период на државните патишта во Република Македонија со кој се забранува движење на тешки повеќе...
Економија Избор Македонија
Скопје, 1. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во земјите од Западен Балкан од денеска ќе почна да се применува следниот чекор во намалувањето на цените на роаминг услугите во кои ќе бидат намалени повеќе...