Празници

Избор Општина Дебрца Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1-ви септември, Преподобен Симеон Столпник. По потекло Симеон беше Сириец. Родителите му беа повеќе...
Избор Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Православните христијани денес го одбележуваат денот кој не потсетува на страдањето на Свети Јован, кој е наречен уште и кум Божји. Овој ден во повеќе...
Избор Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 31. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Православните верници денес го слават Денот на Преподобен Јован Рилски. Потекнуваше од околината на Софија, а се подвизуваше на планината Рила, живеејќи повеќе...
Избор Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Одборот за прославување на празникот Успение на Пресвета Богородица во селото Скребатно информираат дека оваа година, поради состојбата со ширењето повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – На празникот Успение на Пресвета Богородица во кругот на обновената црква во селотo Скребатно се подготвува и дели ручек за 5.000 луѓе, со што се повеќе...
Избор Охрид во 10 Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Православната Црква на 28-ми август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој повеќе...
Избор Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Православните верници денес го слават Успението на Пресвета Богородица или Голема Богородица, значаен христијански празник, посветен на смртта на повеќе...
Избор Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Македонската православна црква-Охридска архиепископија, односно Дебарско-кичевската епархија Охрид, ги известуваат православните верници за повеќе...
COVID-19 Избор Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Одборот за прославување на празникот Успение на Пресвета Богородица во селото Скребатно информираат дека оваа година, поради состојбата со ширењето повеќе...