ЕКОЛОГИЈА

ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Водостојот на Охридското Езеро и понатаму паѓа под минимално дозволеното ниво, сега е на три сантиметри. Според денешните мерења на Управата за повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Општина Дебрца Охрид ТОП ВЕСТИ
Белчишта, 29. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Нуркачкиот Центар „Акватек“ од Охрид и Здружението за екологија и туризам „Екотуризам-2016“ од Охрид, изведоа подводни активности за разоткривање на повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска започнаа предвидените работни активности за санација и ревитализација на познатиот охридски Чинар (Platanus orientalis) лоциран во Охридската повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – И понатаму опаѓа водостојот на Охридското Езеро, па сега е на два сантиметри под минимално дозволеното ниво. Според денешните мерења на Управата за повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 24. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Водостојот на Охридското Езеро и натаму е на еден сантиметар под минимално дозволеното ниво. Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – И понатаму опаѓа нивото на Охридското Езеро. Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи на Република Македонија (УХМР), водата е повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 18. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Продолжуваат еколошките акции на охридскиот ЕКО ФАП, кој денес повторно беше во акција. Веќе добро познатата охридска ЕКО дружина денес го чистеше повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 18. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Студенчишкото блато во Охрид, дел од Осоговските планини и скопско Водно добиваат статус на заштитени подрачја, одлучи македонската влада. Со повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охридското Езеро денеска го достигна минимално дозволеното ниво. Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи на Република Македонија повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Нивото на Охридското Езеро останува во слободен пад и понатаму е под просекот за месец ноември. Според денешните мерења на Управата за повеќе...