ЕКОЛОГИЈА

ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 3. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Оваа сабота, 7-ми мај, Охрид ќе се приклучи на акцијата „Генералка викенд“ што ќе се организира во повеќе општини во државата. Општина Охрид и Ј.П.„Охридски повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Надлежни инспектори од инспекторатот при Општина Охрид, во текот на вчерашниот ден, извршија увид на плажата „Сараиште“ каде беше истурена ситна песок при повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Охридските нуркачи, организирани во здруженија или како поединци, полека прераснуваат во вистински лидери во ЕКО културата и заштитата на животната повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во организација на Нуркачкиот Центар „Амфора“ од Охрид, денеска, со почеток во 10:30 часот ќе започне Меѓународната еколошка акција за чистење на повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Охридските нуркачи, организирани во здруженија или како поединци, полека прераснуваат во вистински лидери во ЕКО културата и заштитата на животната повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Мора сериозно да се сфати проблемот со отпадот. Во 21 век живееме со депонии околу нас, СТОП за пластика со еднократна употреба, порача познатиот повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Тушемиште, 28. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Вчера во Тушемиште, соседна Албанија, се одржа билатерална средба, посветена на заштитата на регионот на Охридското Езеро и неговото сливно подрачје. повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Водостојот на Охридското Езеро го достигна просекот за овој период од годината. Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи на Република повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во рамките на програмата Црвен крст во акција – Промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ), Црвен крст Охрид организира настан – прошетка и повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 23. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Околу 80 извидници од 23 европски земји, во заедничка акција со Неформалната еколошка организација „Чист Охрид“ денеска, еден ден по Меѓународниот ден на повеќе...