ЕКОЛОГИЈА

ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Нуркачите на „Акватек“ продолжуваат со потенцирање на неодговорноста на поединци меѓу нас, кои повторно и повторно фрлаат ѓубре во водите на Охридското повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – 50-тина вреќи ѓубре беа собрани вчера на охридскиот „Полигон“ во рамките на заедничката акција на „Чист Охрид“ и Културолошката иницијатива „5 до 12“. повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Од Нуркачкиот центар „Акватек“ дел по дел го вадат „комплетното WC“, кое „најдобрите“ меѓу нас го фрлиле во водите на Охридското Езеро. Последно беше повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Општина Дебрца Охрид ТОП ВЕСТИ
Белчишта, 17. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Општина Дебрца ја доби првата битка во активностите што ги спроведува против плановите за изградба на регионалната депонија за цврст отпад во атарот повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – По „тоалетот“ и вреќата со плочки, членовите на нуркачкиот центар „Akvatek“ сега извадија бојлер. По се изгледа нема крај на отсуството на еколошка повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Македонија
Скопје, 14. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Спроведувањето на процесот на интегриран самоодржлив регионален систем за управување со отпад за секој од планските региони е многу комплексен и бара повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 12. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Народниот правобранител Иџет Мемети упатува апел до Владата, посебно до Министерството за животна средина и просторно планирање во најкус можен рок да повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 10. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со оглед на високите температури и зголемената опасност од пожари на отворен простор, ЈУНП „Галичица“ воведе контролирано движење во шумата и шумските повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 5. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Веќе еден месец депонијата „Буково“ гори и испушта големи количини чад во воздухот. Соодветно решение нема, а нема ни кој да направи барем основна анализа за повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 31. јули 2019 (ОХРИДПРЕС) – Продолжуваат активностите за промоција на проектот „Тамаро“ и Витаминка се СУПЕР бренд, одиме во Дизниленд. – Со нашето специјално возило денес повеќе...