Охрид

Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Во просториите на Филмската академија во Охрид, денес се одржа панел дискусијата „Ајде да зборуваме за видливото и невидливото насилство кај младите“. повеќе...
Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Францускиот магазин АД, посветен на декорацијата, уметноста, архитектурата и начинот на живеење, на своите читатели им препорачува пет дестинации за повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Петтооделенците од ОУ „Христо Узунов“ од Охрид и оваа година се вратија со вредни награди од манифестацијата „Ноември – Месец на науката 2019“. повеќе...
Избор Охрид ТОП ВЕСТИ Хроника
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – На 21-ви ноември во 16:25 часот на улица „Андреа Јованоски“ во Охрид се случила сообраќајна незгода во која е повредено едно лице. – Незгодата се повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Варшава/Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Три домашни тур-оператори, организирани од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 21-ви до 23-ти ноември ја претставуваат повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Општина Дебрца Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Во селото Требеништа, денес се одржа еколошка акција. Во акцијата зедоа учество градоначалникот на општина Дебрза Зоран Ногачески, вработените на ЈКП повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Воведениот мораториум за градба ако продолжи ќе го попречи развојот и Охрид ќе стане мртов град е ставот на бизнисмените и инвеститорите. Тие се сретнаа со повеќе...
Избор Култура Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – По комплетирањето на техничките и продукциски делови, деновиве е објавен и првиот официјалниот краток спот за филмот „Дедо и внук“, првиот повеќе...
Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. ноември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со пријатен амбиент, супер богата програма, прифатливи цени, одлично кафе и храна и бројни промо акции, охридскиот Boutique hotel & bar Mozzafiato повеќе...