Локална самоуправа

Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Градоначалникот на Охрид, д-р Кирил Пецаков и деканот на Градежниот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје проф. д-р Златко Србиноски, повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Одржувањето на овој академски собир токму во Охрид има голема симболика, затоа што ова е центар на словенската писменост и култура. Ова е духовно повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Преку проект за промена на цела водоводна линија на делот од улицата „Македонски просветители“, од ЕВН до Пожарната, ќе се решава овој долгогодишен повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Врз основа на член 39 од Законот за локалната самоуправа („Сл. весник на РМ“ бр.5/2002) и член 26 од Статутот на општина Охрид („Сл.гласник на општина повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Градоначалникот на Охрид д-р Кирил Пецаков, денес имаше средба со амбасадорот на Словенија во Република Македонија Милан Предан. – На средбата се повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Вкупно 160 вреќи ПЕТ отпад и 10 вреќи хартија беа подигнати во рамки на еколошката акција „Генералка викенд“ што се одржа на 7-ми мај во Охрид. Акцијата ја повеќе...
Избор Локална самоуправа ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Поради утврден пропуст во точка 2, став 6 од објавениот јавен повик за субвенционирање на општински линиски превоз на патници на подрачјето на општина повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 10. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Со низа настани, денес во Охрид се одбележа Меѓународниот дена на физичката активност. Ученици од сите општински основни и средни училишта учествуваа во повеќе...
Избор Локална самоуправа ТОП ВЕСТИ
Охрид, 9. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Градоналаникот на Охрид, Кирил Пецаков, оствари средба со заменик амбасадорот на Кралството Холандија во Македонија, Роберт Декер. Тема на разговор беше повеќе...
Избор Локална самоуправа ТОП ВЕСТИ
Охрид, 9. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во организација на „Sites & Cites“ од Франција, во Охрид, денес, се одржува семинар на темна „Заштита на урбаните јадра“. Присутните ги поздрави повеќе...