Локална самоуправа

Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во понеделник, 19-ти јули ќе се спроведе прскање против комарци. По бројни реакции меѓу охриѓани дека се доцни со запрашувањето и неколку неуспешни обиди за повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 7. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од голема желба за медиумско внимание и поради недостаток на вистински теми за критика, од ОК на ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат да бидат дежурна редакција за повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 7. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Општина Охрид упатува апел до жителите на улицата „Јане Сандански“ и останатите охриѓани и туристи, во четврток, на 8-ми јули 2021 година, да не ги повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 6. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – За граѓаните достапна е физибилити анализата за оценка на оправданоста за долгорочно задолжување на општината, односно за издржливоста на одлуката за повеќе...
Избор Култура Локална самоуправа ТОП ВЕСТИ
Охрид, 5. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, општина Охрид распиша Конкурс за најдобар расказ. Право на учество на Конкурсот со повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Се продолжува работното време на угостителските објекти за и без исхрана, без оглед на видот на услугите што ги нудат. Советниците одлучија за еден час да се повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Советниците донесоа одлука за време на летната сезона, гостите со српски и турски сообраќајни регистерски таблички да бидат ослободени од плаќање на јавен повеќе...
Избор Локална самоуправа
Охрид, 1. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од денес се ставаат во функција рампите за влез и излез во стариот дел на градот. – Моторните возила ќе може непречено да сообраќаат, само доколку поседуваат повеќе...
Избор Локална самоуправа
Охрид, 28. јуни 2021 (ОХРИДПРЕС) – Рампите за влез и излез во стариот дел на градот од четврток, 1. јули 2021 година се ставаат во функција. – Моторните возила ќе може непречено да повеќе...
Економија Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. јуни 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од АД „Илинден“ од Струга информираат дека ноќеска започнува асфалтирањето на улицата „15-ти Корпус“ во Охрид. – На 22-ри јуни 2021 година, повеќе...