ОБРАЗОВАНИЕ

Избор Локална самоуправа ОБРАЗОВАНИЕ
Охрид, 1. декември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во ОУ „Братство Единство“ во Лескајца, започнаа градежни активности за целосна реконструкција на санитарните јазли. – Во оваа училишна зграда се повеќе...
Избор Локална самоуправа ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. декември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Општина Охрид, во врска со својата надлежност за социјална заштита за академската 2022/2023 година, за првпат, додели еднократен паричен надоместок повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. декември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во периодот од 6-ти до 15-ти декември НП Галичица заедно со млади ентузијасти, пријатели на паркот, ќе воведат неколкудневна кампања „ Грижата за повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Со богата програма, и оваа година, Гимназијата „Св. Климент Охридски“ – Охрид ќе го одбележи Патрониот празник. Чествувањата започнуваат во повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Гимназијата „Св.Климент Охридски“ започна уште еден Еразмус + проект. Станува збор за проектот „Од отпад до уметност за одржлива иднина“ во партнерство со повеќе...
Избор Македонија ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид/Скопје, 29. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Од Министерството за образование и наука информираа дека се испорачани дел од новите печатени учебници за основно образование. Охридскиот повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Видеолотарија Касинос Австрија донира мултифункционалното спортско игралиште за деца во ОУ „Христо Узунов“ во Охрид. Примопредавањето ќе се одржи утре, повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – ООУ „Ванчо Николески“ од Лескоец, Охрид беше учесник на третата мобилност од Еразмус+ проектот „Strategies for improving attendance and reducing повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 25. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Студентите од денес може да аплицираат на повикот за субвенциониран студентски оброк што подразбира добивање на месечен паричен надоместок од повеќе...
Економија Избор Локална самоуправа Македонија ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 25. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Видеолотарија Касинос Австрија донира мултифункционалното спортско игралиште за деца во ОУ „Христо Узунов“ во Охрид. Примопредавањето ќе се повеќе...