ОБРАЗОВАНИЕ

Избор Македонија ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Скопје, 15. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Околу 20 проценти од сите основни и средни училишта во Република Македонија испратиле барање за одржување физичка настава од 1 октомври, но прашање повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 15. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Емилија Николовска, ученичка од IX одделение во ООУ „Григор Прличев“ – Охрид беше дел од екипата која освои злато, сребро и две бронзи на 24. повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска и утре на охридскиот Факултет за туризам и угостителство се сприведува вториот уписен рок за новата академска 2020/2021 година. Во првиот повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Општина Дебрца Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 10. сеотември 2020 (ОХРИДПРЕС) – 15 средни и 21 основно училиште испратиле барање за комбинирана настава. Министерката Мила Царовска вели рокот е до денеска, а вкупниот број повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Општина Дебрца ТОП ВЕСТИ
Белчишта, 9. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Советот на општина Дебрца донесе одлука воспитно-образовниот процес во ООУ „Дебрца“, Белчишта во учебната 2020/2021 година, а во услови на COVID-19 повеќе...
Избор Македонија ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 9. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Училиштата имаат рок уште денес да се пријават за настава со физичко присуство од четврто до деветто одделение. Протоколот предвидува дека повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 7. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанката Атина Рувинова дел од тимот млади информатичари кои освоија бронзен медал на 4-тата по ред Европска јуниорска олимпијада по повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 7. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – На огласните табли во студентските домови и на веб-страницата на министерството за образование, денес ќе бидат објавени конечните списоци со кандидати повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Центарот за странски јазици „Кловер“ информираат дека започнаа уписите за оваа учебна година. Поради новонастанатата ситуација и мерките на заштита повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска, во понеделник и вторник на охридскиот Факултет за туризам и угостителство се спроведува првиот уписен рок за новата академска 2020/2021 година. повеќе...