ТОП ВЕСТИ

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2021 Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од Државната изборна комисија (ДИК) денеска ги потврдија поднесените кандидатури и листи за советници за локалните избори, кои ќе се одржат на повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2021 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Три кандидатури за градоначалник и единаесет советнички листи со вкупно 253 кандидати се во трка за една градоначалничка фотелја и 23 советнички повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 1.967 тестирања, при што се регистрирани 154 нови случаи на Covid-19, информираат од Министерството за повеќе...
ЕКОЛОГИЈА Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – На иницијатива на Општина Охрид, Владата на Република Македонија неодамна ги прогласи седумте охридски чинари за природна реткост. – Согласно повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од полноќ се намалува цената на Еуродизелот, кај бензините, нема корекција на цената. Согласно одлуката на Регулаторната комисија за енергетика, повеќе...
Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Длабоко сум уверен дека оваа прва меѓународна НАТО-ЕАДРЦЦ вежба од овој вид, која се реализира во нашата држава, ќе придонесе кон унапредување на повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – На автопатот Кичево-Охрид се работи. Моментално имаме дополна на Законот во Собрание. Согласно динамиките и разговорите со надзорниот орган и повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) го заврши вонредниот инспекциски надзор и до министерот за здравство д-р Венко Филипче ја повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Билјанините извори, една од најпрепознатливите локации во градот под Самуиловата тврдина, повторно пресушија. И додека деновиве можеше да се забележи повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – И понатаму продолжува да опаѓа нивото на водата во Охридското Езеро. Според денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи на Република повеќе...