Струга

COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 10. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа направени се 1.652 тестови, а регистрирани се 115 нови случаи на Covid-19, информираат од Министерството за здравство на повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 9. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 3 дена (од 06.05. до 08.05.2022 година) направени се 2.777 тестови, а регистрирани се 159 нови случаи на Covid-19, информираат од повеќе...
Избор Струга ТОП ВЕСТИ Хроника
Струга, 8. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – На 7-ми мај 2022 година, во струшкото село Враништа, полициски службеници од Полициското одделение Велешта, врз основа на наредба од Основен суд Струга го повеќе...
Избор Празници Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 7. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Денеска во Струга по 13-ти пат се одржа познатата Литија со моштите на „Свети Георгиј Победоносец“ и чудотворната икона на светецот. Верниците уште еднаш повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Струга ТОП ВЕСТИ
Струга/Скопје, 7. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Против тројца лекари од струшката болница е поднесен обвинителен предлог за кривично дело тешки дела против здравјето на луѓето, затоа што на повеќе...
Избор Празници Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 7. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Моштите на свети Георгиј Победоносец и неговата чудотворна икона и годинава ќе ја благословат Струга, со што продолжува црковната манифестацијата што повеќе...
Избор Охрид Струга ТОП ВЕСТИ Хроника
Охрид, 6. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – На 5-ти мај 2022 година, околу 20:30 часот во СВР Охрид било пријавено дека е нарушен јавниот ред и мир во близина на Авто камп лоциран на стариот повеќе...
Избор Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 6. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Моштите на свети Георгиј Победоносец и неговата чудотворна икона и годинава ќе ја благословат Струга, со што продолжува црковната манифестацијата што повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 5. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа направени се 1.424 тестови, а регистрирани се 139 нови случаи на Covid-19, информираат од Министерството за здравство на повеќе...