Туризам

Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонија како туристичка дестинација со сите природни богатства, културно и историско наследство има огромен потенцијал и можности. Но, како сектор повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 18. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Вистинска привилегија беше викендов да се биде во преубавиот Охрид, кој во февруари е исполнет со туристи како во сезона. Бројни гости од Србија, повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 16. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Денешниот ден на +12 степени Целзиусови донесе вистинска доза убавина, сонце и туристи во февруари во преубавиот Охрид. Раздвижено беше на кејот, во повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 12. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на последната седница на Советот ги усогласи насоките за медиумска промоција на Република повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 12. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во декември 2023 година изнесува 55.875, од кои 38,6% се домашни повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 9. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за економија годинава ќе додели 3.555 ваучери од по 18.000 денари за одмор во домашни туристички центри за работниците чии месечни повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 3. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Градежна механизација деновиве го расчистува просторот на ридот кај „Горица“ каде требаше да се гради хотелот на „Small Luxury Hotels“ во Охрид. повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Мадрид/Охрид, 24. јануари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот тур оператор DMC Balkans е дел од претставниците на приватниот сектор кои ќе ја презентираат туристичката програма на FITUR 2024 во повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 22. јануари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охрид и Скопје се дестинации за дигиталните номади, а Македонија е економски најпривлечна дестинација, со пресметка од 1.307 долари месечно за повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 22. јануари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Двата македонски аеродрома, Меѓународниот Аеродром „Скопје“ и Аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид, со кои управува ТАВ Македонија, подружница на повеќе...