Туризам

Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 26. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На аеродромот „Свети Апостол Павле“ во Охрид, денеска пристигнаа првите 190 патници со чартер-летот на TUI Airways UK од Манчестер. – Денес со повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 24. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Продолжениот празничен викенд, топлото време, сонцето и неповторливата убавина на градот се очекува да бидат доволна причина, овој викенд бројни гости од повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 23. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На инијацитива на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, a во рамките на Меморандумот за соработка потпишан од страна на АППТ и „ASR“- повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Туризам
Охрид, 20. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Преку воздушната линија Амстердам-Охрид-Амстердам, бројни холандски гости и оваа сезона ќе уживаат на брегот на Охридското Езеро. Првата група туристи повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 18. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Втората половина од мај, туристички Охрид ја дочекува облеан во сонце и со најава за температура до 25. степени. Утрово беше раздвижено по Градскиот кеј, повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 18. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Преку воздушната линија Амстердам-Охрид-Амстердам, бројни холандски гости и оваа сезона ќе уживаат на брегот на Охридското Езеро. Првата група туристи повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 16. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во првите 4 месеци, јануари-април, од 2024 година, ТАВ Македонија, како аеродромски оператор на двата македонски аеродроми, Меѓународниот Аеродром Скопје и повеќе...
Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 13. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Има места кои со секое доаѓање и посета, како да стануваат се’ поубави и поубави. Едно од нив, секако е и Манастирскиот комплекс Св. Наум, место кое повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 12. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“ утрово пристигна првиот авион со туристи од Холандија. Со летот Амстердам-Охрид на компанијата Corendon, со повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 4. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Продолжениот Велигденски празничен викенд се очекува да донесе зголемен број посетители во туристички Охрид. Според најавите од хотелиерите, сместувачките повеќе...