Туризам

Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Берлин/Охрид, 6. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот тур оператор DMC Balkans & Europe е прогласен за најдобар тур-оператор во Република Македонија на 31-то доделување на World Travel повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Берлин/Охрид, 5. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) и оваа година од 5-ти до 7-ми март, заедно со туристичкиот сектор се дел од интернационалната повеќе...
Избор Македонија ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 23. февруари 2024 (ОХРИДРПЕС) – По повод Светскиот ден на туристичките водичи, Македонската Асоцијација на туристички водичи и придружници утре организира бесплатен разглед на Охрид, повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Белград/Охрид, 23. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Српскиот туристички пазар е еден од најзначајните за македонскиот туризам, за тоа говорат и последните бројки каде е забележан раст на српски повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид во 10 ТОП ВЕСТИ Туризам
Белград/Охрид, 22. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Бројна делегација на туристички работници од Охрид и Струга се дел од 45. Меѓународен саем за туризам, на кој до 25-ти февруари се одржува во повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонија како туристичка дестинација со сите природни богатства, културно и историско наследство има огромен потенцијал и можности. Но, како сектор повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 18. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Вистинска привилегија беше викендов да се биде во преубавиот Охрид, кој во февруари е исполнет со туристи како во сезона. Бројни гости од Србија, повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 16. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Денешниот ден на +12 степени Целзиусови донесе вистинска доза убавина, сонце и туристи во февруари во преубавиот Охрид. Раздвижено беше на кејот, во повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 12. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на последната седница на Советот ги усогласи насоките за медиумска промоција на Република повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 12. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во декември 2023 година изнесува 55.875, од кои 38,6% се домашни повеќе...