Туризам

Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 18. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Wizz Air за 1,4 милиони лица ќе го намали бројот на превезени патници на пазарот во поранешна Југославија, откако авиокомпанијата која нуди евтини летови повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 16. март 2026 (ОХРИДПРЕС) – Авторите Гоце Дојчиноски и Валентин Цветановски од Skyscapes Production, до редакцијата на OhridPress го доставија нивното видео во кое го претставија повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 12. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во јануари годинава во Република Макеоднија се евидентирани 47.761 турист, од кои 40.4 се домашни, а 59.6 отсто се странски, соопшти Државниот повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 8. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Иако е работен ден, Охрид денеска како да беше пред неофицијален продолжен викенд, откако празникот на дамите солидно го исполни градот со гости. На тоа повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Берлин/Охрид, 6. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охридскиот тур оператор DMC Balkans & Europe е прогласен за најдобар тур-оператор во Република Македонија на 31-то доделување на World Travel повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Берлин/Охрид, 5. март 2024 (ОХРИДПРЕС) – Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) и оваа година од 5-ти до 7-ми март, заедно со туристичкиот сектор се дел од интернационалната повеќе...
Избор Македонија ТОП ВЕСТИ Туризам
Охрид, 23. февруари 2024 (ОХРИДРПЕС) – По повод Светскиот ден на туристичките водичи, Македонската Асоцијација на туристички водичи и придружници утре организира бесплатен разглед на Охрид, повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Белград/Охрид, 23. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Српскиот туристички пазар е еден од најзначајните за македонскиот туризам, за тоа говорат и последните бројки каде е забележан раст на српски повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид во 10 ТОП ВЕСТИ Туризам
Белград/Охрид, 22. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Бројна делегација на туристички работници од Охрид и Струга се дел од 45. Меѓународен саем за туризам, на кој до 25-ти февруари се одржува во повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонија како туристичка дестинација со сите природни богатства, културно и историско наследство има огромен потенцијал и можности. Но, како сектор повеќе...