Ретки болести 2020

Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Лондон/Охрид, 13. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска во Англија излезе новото, летно издание на Rare Revolution Magazine #RARENephrology, овој пат посветено на ретките нефролошки состојби. Ја повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. мај 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува 29-ти мај, Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Прадер-Вили синдромот. Да ги дознаеме предизвиците и повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува 2 Април, Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата со аутизам. Во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС)  – Со бројни новитети и технички подобрувања, денес завршува втората сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на охридскиот активист Гордана повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – По одлуката на Министерството за здравство и Владата на Република Македонија, која се однесува на одложување на сите големи јавни собири и спортски повеќе...
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Ретки болести 2020
Охрид, 28. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Учениците од ОУ „Ванчо Николески“ преку разни активности го одбележаа месецот на ретки болести. Во месецот со најмалку денови и месецот кој пациентите повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во рамките на одбележувањето на месецот на ретките болести- февруари и оваа 2020 година ОУ„Кочо Рацин“ се вклучува во колективно подигнатата свест за повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во сабота, на 29-ти февруари 2020 година, со почеток во 12:00 часот, на Градскиот плоштад во Охрид ќе се одржи централниот настан за одбележување на повеќе...