Ретки болести 2020

Избор Македонија Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. декември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ и Клубот за подводни дејности „Охрид“ и оваа година ја продолжија традицијата и упатија честитка за најсреќна повеќе...
Здравје Избор Македонија Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. ноември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Акромегалија. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 25. октомври 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Ахондроплазија. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. октомври 2020 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанката Гордана Лолеска е дел од македонскиот тим на Национални координатори за ретки болести. Лолеска е долгогодишен борец за зголемување на повеќе...
Здравје Избор Македонија Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 7. октомври 2020 (ОХРИДПРЕС) – Базата на ретки болести претставува единствен регионален проект со цел скратување на времето до дијагноза и давање на широка поддршка на пациентите и повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. октомври 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Болеста на Гоше. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Хронична миелоидна леукемија. Да ги дознаеме предизвиците повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 7. септември 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Душенова мускулна дистрофија. Да ги дознаеме предизвиците повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2020 Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 30. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Ретки болести Охрид, во пресрет на новата сезона на „Ги запознаваме ретките болести“, продолжуваат со континуирани активности во насока на повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. август 2020 (ОХРИДПРЕС) – И оваа година бројни учесници ќе трчаат за поддршка на лицата со ретки болести, за кои не постои терапија во светот, на спортската манифестација „Охрид повеќе...