Македонија

COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 31. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 5.315 тестирања, а регистрирани се 81 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за здравство на повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација, информираат од Министерството за здравство (МЗ) повеќе...
Забава Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Баги Комуникации по повод прославата на 30 годишнината од македонската независност, ќе организира 4 концерти со заеднички наслов – „Музиката повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 4.582 тестирања, а регистрирани се 74 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за здравство на повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2021 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 30. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Собранискиот спикер Талат Џафери ќе ги распише локалните избори на 6-ти август. Првиот круг на изборите ќе ги закаже за 17-ти октомври согласно Изборниот повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 3.764 тестирања, а регистрирани се 54 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за здравство на повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје/Охрид, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за економија обезбеди дополнителни 23 милиони денари за ваучери за туризам од 12.000 денари за лица со ниски приходи кои што повеќе...
Економија Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Меѓу Македонија, Србија и Албанија од први јануари 2023 нема да има граници и движењето на граѓаните и превозниците ќе биде слободно. Ова го договорија повеќе...
Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Битола, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – На 69-годишна возраст почина Лазар Николовски, кај битолчани, но и многу пошироко познат како „105 Бомбардер“, заради своето радио преку кое беше дел од повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 29. јули 2021 (ОХРИДПРЕС) – Министерството за економија обезбеди дополнителни 23 милиони денари за ваучери за туризам од 12.000 денари за лица со ниски приходи коишто аплицираа на повеќе...