Македонија

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Донирај од срце за Леонид да се врати во училишните клупи, стои во апелот објавен на социјалните мрежи, откако Фондот за здравство го одби повеќе...
Избор Македонија Охрид Партии ТОП ВЕСТИ
Куманово, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Партијата Движење ЗНАМ – За наша Македонија денеска одржа прес конференција на која го најави Првиот Конгрес, што ќе се одржи на 22-ри повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – КОД во ова емисија истражува зошто големиот енергетски проект за поврзување со Албанија не е готов иако ланската пролет заврши рокот. Од МЕПСО повеќе...
Економија Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Туризам
Скопје, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Македонија како туристичка дестинација со сите природни богатства, културно и историско наследство има огромен потенцијал и можности. Но, како сектор повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 20. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во јануари во Република Македонија од Covid-19 починале четри лица, стои во билтенот на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) за движењето на повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 19. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на првиот месец од годинава во земјава пријавени се вкупно 1.182 заболени лица од акутни заразни заболувања, без Covid-19, грип, повеќе...
ЕКОЛОГИЈА ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 19. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во 2023 година продолжи посветената работа на зачувување на статусот на Охридскиот Регион и на исполнување на препораките од реактивните повеќе...
Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ Хроника
Охрид, 19. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – На 18-ти февруари 2024 година, во перодот од 14:00 до 19:00 часот на подрачјето на СВР Охрид извршени се засилени сообраќајни контроли. – повеќе...
Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 19. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Од Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ вчера излегоа со потсетување на големиот земјотрес кој се случи на 18-ти февруари 1911 година во јужниот повеќе...