Избори 2020

Избор Избори 2020 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 25. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Државната изборна комисија (ДИК) денес ќе одржи седница на која ќе ги објави официјалните резултати од предвремените избори, со што се затвора изборниот повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија
Скопје, 23. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Четворица кандидати за пратеници од Охрид ќе бидат дел од новиот состав на македонското собрание. Во петтата изборна единица во која спаѓа Охрид, повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Според официјалните податоци на Државната изборна комисија (ДИК), ВМРО-ДПМНЕ освои најмногу гласови во Охрид во рамките на Предвремените парламентарни повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 16. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Лидерот на СДСМ, Зоран Заев ноќеска прогласи победа на коалицијата „Можеме“ на вчерашните парламентарни избори, оценувајќи дека победила волјата на повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Според последните податоци од Државната изборна комисија до 19:00 часот во Охрид процентот на излезност е 49,34 односно гласот го дале 25.928 охриѓани. Ова се повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Комисија за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела против изборите и гласањето ја известува јавноста дека до 17:00 повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Според последните податоци од ДИК, од обработени податоци од сите 89 избирачки места, до 15:00 часот во Охрид на гласање излегле 18.845 избирачи од вкупно повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Повеќе од седум часа граѓаните на Република Македонија гласаат на десеттите избори за нови членови на националното собрание. До ДИК постојано повеќе...