Избори 2020

Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Гласањето во Охрид на сите избирачки места се одвива мирно и без проблеми. Според последните податоци од ДИК, Охрид е меѓу градовите во петтата изборна повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во канцеларијата на Народниoт правобранител денеска во периодот до 21:00 часот функционира беслатната телефонска линија 0800-54321, на којашто граѓаните повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија
Скопје, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Досега, од почетокот на гласањето во oсновните јавни обвинителства, како и во Комисијата за следење на изборни нерегуларности и преку електронската повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во тек е гласањето на десеттите парламентарни избори во Република Македонија. До 09:00 часот процентот на излезност е 6,78%, од обработени податоци од 89 повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Предвремените парламентарни избори во Република Македонија ќе ги следат 2.708 домашни и странски набљудувачи. За мониторинг на изборите, акредитации од повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од 89 избирачки места во Охрид на кои денес се гласа на предвремените парламентарни избори, на 20 им се променети локациите  заради почитување на повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Денеска во Република Македонија се одржуваат десеттите парламентарни избори, воедно и петти предвремени. 1.814.263 граѓани со право на глас ќе ги изберат повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во единствениот избирачки список во општина Охрид се евидентирани вкупно 52.510 граѓани со право на глас. Во овој изборен циклус нема гласање на дијаспората, со повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Вкупно 230 хронично болни и изнемоштени лица во Охрид денес ќе го искористат своето гласачко право на 10-те парламентарни избори во земјава. До ОИК повеќе...
Избор Избори 2020
Скопје, 14. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Специјалната мисија за проценка на предвремените парламентарни избори во нашата земја на Канцеларијата за демократски институции и човекови права (ОДИХР) повеќе...