Избори 2020

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 14. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Над 8.800 болни, лица кои се во затвор и оние кои се приведени или се сместени во старечки домови, денеска ќе го дадат својот глас на предвремените повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Избори 2020 Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 13. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – До 15:00 часот правото на глас за предвремените парламентарни избори го оствариле 340 лица со COVID-19 или во самоизолација. – Гласањето засега се повеќе...
Избор Избори 2020 Македонија
Скопје, 13. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Државната изборна комисија (ДИК) денеска ја одржа првата прес-конференција по отпочнувањето на трите денови гласање во рамки на предвремените избори за повеќе...
COVID-19 ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 13. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Лицата кои се заразени со COVID-19 и оние кои се изолирани поради коронавирусот денеска ќе го дадат својот глас на предвремените парламентарни избори во повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид Партии ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Кандидатите за пратеници во 5 Изборна единица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, д-р Грација Бакраческа, Лидија Петкоска и д-р Кирил Пецаков денес ги имаа своите повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Ноќеска на полноќ започнува изборниот молк во пресрет на предвремените парламентарни избори, кои ќе се одржат во среда, на 15-ти јули. Поминаа 20 дена во повеќе...
Избори 2020 Партии ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Поранешниот македонски амбасадор во Германија и актуелен професор на Универзитетот за применети науки во Берлин Горан Рафајловски повика да се гласа за повеќе...
Избор Избори 2020 Охрид Партии ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Заштитата на здравјето на граѓаните е прв и најважен приоритет за ВМРО-ДПМНЕ. Фокусот во здравството мора да го ставаме подеднакво, како на пациентите, повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Избори 2020 Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 11. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Полека ги оставаме зад себе изборите, кои по многу основи ќе бидат запаметени како вон сите стандарди. И покрај тоа што живееме во време на корона криза, повеќе...
Избор Избори 2020 Партии ТОП ВЕСТИ
Скопје, 10. јули 2020 (ОХРИДПРЕС) – Пред нас е 15-ти јули, денот кога треба да одлучиме дали ќе излеземе да избереме сигурност или ќе останеме дома и со тоа ќе и дадеме шанса на опасноста и повеќе...