Свет

Економија Избор Свет
Дубаи, 16. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Дубаи е градот кој е познат по паметните градби и блескавите кули, ќе стане дом на највисокиот хотел на светот во кулата „Сиел тауер“. Хотелот ќе се повеќе...
Избор Свет
Берлин, 13. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Дури 25 отсто од Германците не знаат дека композицијата „Ода на радоста“ е напишана од прочуениот германски композиотор Лудвиг ван Бетовен. Според повеќе...
Избор Свет
Солун, 13. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Со помош на специјални нуркачи, вчера во Солун продолжи втората фаза за чистење на морето во делот околу шеталиштето и беа извлечени 21 електричен повеќе...
Избор Свет
Тирана, 13. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Амбасадорот на делегацијата на Европската унија во Албанија, Луиџи Сореца, кој присуствуваше на 107 годишнината од формирањето на албанската полиција повеќе...
Избор Свет
Ираклион, 26. декември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со специјално опремен брод, за два месеци од плажите и крајбрежјето на грчкиот остров Крит биле собрани два тони отпад. Собирањето отпад е во рамки повеќе...
Економија Избор Свет
Брисел, 26. декември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Од први јануари стапува на сила нова регулатива во Брисел со која се забрануваат стари дизел возила, забраните се постепени до 2025-та кога речиси повеќе...