Свет

Избор Свет
Стокхолм, 7. октомври 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со објавувањето на добитникот на Нобеловата награда за медицина денеска почнува неделата на Нобелови награди. Името на добитникот на Нобелова повеќе...
Избор Свет
Хаг, 7. октомври 2019 (ОХРИДПРЕС) – Владата во Хаг одлучи да го ребрендира името на државата од Холандија во Нидерланд, како дел од обидите за подобрување на глобалниот имиџ. Властите повеќе...
Избор Свет
Стокхолм, 3. октомври 2019 (ОХРИДПРЕС) – Историја постара од 18 век нема да има во шведските учебници, ами младите ќе учат за холокаустот, Хитлер, Втората светска војна и периодот од крајот повеќе...
Избор Свет
Истанбул, 2. октомври 2019 (ОХРОДПРЕС) – Втора година по ред, Турција е најголемиот донатор во светот на хуманитарна помош, според новиот извештај, кој покажува дека земјата само минатата повеќе...
Избор Свет
Линц, 24. септември 2019 (ОХРИДПРЕС)- Австриска двојка доби 24.000 таблети екстази, иако на интернет нарачале два фустана, соопшти полицијата во градот Линц. Вистинската вредност на „пратката“ е повеќе...