Ретки болести 2021

Здравје Избор Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Помпеова болест. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 8. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Денеска во светот се одбележува Денот посветен на лицата заболени од Болеста на Кушинг. Супер радио, активистот Гордана Лолеска и Здружението „Живот со повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува 2 Април, Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата со аутизам. Околу 1% од светската популација се лица со повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2021 (ОХРИДПРЕС) – Денес во светот се одбележува Денот на Дауновиот синдром, хромозомско нарушување, предизвикано од екстра генетички материјал во 21 хромозом. Супер радио, повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Нови 28. ретки дијагнози, осветлени бројни објекти и локации, ретка песна, трета ретка поштенска марка, бројни насмевки, нови статии на македонската повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 27. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во завршницата на месецот посветен на ретките болести и на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ премиерот Зоран Заев заедно со министерот за повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 26. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Промовирана третата поштенска марка посветена на децата со ретки болести. По „Деца со ретки болести“, „Деца со Алпорт синдром“ македонската повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2021 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 26. февруари 2021 (ОХРИДПРЕС) – Кабинетот на претседателот на Република Македонија Стево Пендаровски, вилата „Водно“ во Скопје, од вчера „обоена“ во боите на РЕТКИТЕ. – Го повеќе...