Општина Вевчани

Избор Култура Општина Вевчани ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 14. јули 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во Мултикултурниот центар „Коста Србакоски“ во Вевчани, вечерва од 19:00 часот ќе биде отворена Изложбата на дела од третата Детска ликовна школа повеќе...
Избор Култура Општина Вевчани Охрид ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 26. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – На различни локации на Вевчанските извори, во Вевчани, денеска и утре ќе се изведе мултимедијалниот и локациски, специфичен перформанс „Алхемија на повеќе...
Избор Општина Вевчани Струга Хроника
Вевчани, 22. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – На 21-ви јуни 2024 година, во Полициското одделение Велешта, 32-годишно лице од Скопје пријавило дека било каснато од куче со сопственик. – повеќе...
Избор Култура Општина Вевчани ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 22. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во ресторанот „Виа Игнација“ во Вевчани, вечерва, со почеток во 20:30 часот, официјално ќе биде отворена Меѓународната ликовна колонија „Вевчански повеќе...
Избор Култура Македонија Општина Вевчани ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 20. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во ресторанот „Виа Игнација“ во Вевчани, во сабота, на 22-ри јуни 2024 година, со почеток во 20:30 часот, официјално ќе биде отворена Меѓународната повеќе...
Избор Култура Општина Вевчани Охрид ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 15. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – На различни локации на Вевчанските извори, во Вевчани, на 26-ти и 27-ми јуни 2024 година ќе се изведе мултимедијалниот и локациски, специфичен повеќе...
Избор Македонија Општина Вевчани Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Вевчани/Охрид, 13. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – Православните христијани денеска го одбележуваат празникот Христовото вознесение Спасовден, кој се паѓа четириесет дена по Велигден, а во повеќе...
Избор Македонија Општина Вевчани Охрид Празници ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. јуни 2024 (ОХРИДПРЕС) – Православните христијани утре го одбележуваат празникот Христовото вознесение Спасовден, кој се паѓа четириесет дена по Велигден, а во Македонија има повеќе...
Избор Култура Општина Вевчани ТОП ВЕСТИ
Вевчани, 26. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во Домот на културата во Вевчани, КУД „Дримкол“ синоќа го одржа традиционалниот годишен концерт насловен „Од Битола до Вевчани, се’ сардисано“, повеќе...
Избор Општина Вевчани ТОП ВЕСТИ Хроника
Вевчани/Охрид, 14. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На 14-ти мај 2024 година во 01:04 часот, во СВР Охрид е пријавено дека, во Специјалната болница „Св.Еразмо“ во Охрид, по извршен хируршки зафат, повеќе...