Ретки болести 2022

Здравје Избор Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Бартеров синдром. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 24. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Активистот Гордана Лолеска од Здружението за поддршка за лицата со ретки болести „Ретко е да си редок“ од Охрид, денеска оствари Велигденска средба со повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Членовите на клубот Cars club mk викендов организираа хуманитарен собир за помош на лицата со ретки болести. Повеќе од 130 возила од клубови од Охрид, повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2022 (ОХРИДПРЕС) – Денес во светот се одбележува Денот на Дауновиот синдром, хромозомско нарушување, предизвикано од екстра генетички материјал во 21 хромозом. Супер радио, повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 3. март 2022 (ОХРИДПРЕС) – На пригоден настан кој се одржа денеска, градоначалникот на Охрид д-р Кирил Пецаков ги додели договорите за стипендирање на ученици, студенти, магистранти повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 28. февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Сопругата на претседателот на Република Македонија, Елизабета Ѓоргиевска денеска се обрати по повод одбележувањето на Денот на ретки болести повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Нови 28. ретки дијагнози, осветлени бројни објекти и локации, четврта ретка поштенска марка, бројни насмевки, нови статии на македонската Википедија, повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Со бројни активности денеска ќе се одбележи Меѓународниот ден на ретките болести. Првиот ден на ретки болести беше одбележан во 2008 година, точно на повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена ќе повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена ќе повеќе...