Ретки болести 2022

Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. февруари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Денеска започнува јубилејното, 5-то по ред издание на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“. И оваа година, во реткиот месец со 28, повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јануари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Пред нас е јубилејното, 5-то по ред издание на Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“. И оваа година, во реткиот месец со 28, најмалку повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. јануари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Постапувајќи по Јавниот повик за доделување на стипендии на лицата со ретки болести и посебни потреби во Општина Охрид, комисијата донесе одлука за повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 18. јануари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Ретките не се невидливи. Денеска сме на 15 дена од почетокот на годинешното, јубилејно, 5-то издание на Националната кампања „Ги запознаваме ретките повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 25. декември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид во Музејот на вода традиционално и оваа година ја накитија подводната новогодишна елка и на сите повеќе...
Здравје Избор Охрид Партии Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. декември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Во црквата „Св. Софија“ во Охрид, утре од 19:00 часот ќе се одржи хуманитарен настан „Единствени сме во различноста – сите сме еднакви“. – повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. ноември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Цистична фиброза. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои повеќе...
Здравје Избор Македонија Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 16. октомври 2022 година – Рош ја презентираше првата детска стрип-книга на македонски јазик, „Авантурите на СМАрагдната Ада“, во која се опишани и се зборува за животот на децата повеќе...
Забава Избор Македонија Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 14. октомври 2022 (ОХРИДПРЕС) – Каролина Гочева во недела, на 16-ти октомври, во Градски парк во Скопје ќе пее за поддршка на лицата со ретката болест Вилсон. – Во недела, повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. септември 2022 (ОХРИДПРЕС) – Заедно да работиме на создавање иднина за пациентите со Алпортов синдром. Да им помогнеме на пациентите и семејствата со Алпорт синдром да ги повеќе...