Ретки болести 2022

Здравје Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 23. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денеска го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Дравет синдром. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Албинизам. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Тимбилдингот на ретките болести, утре по шести пат на спортската манифестација „Охрид Трчат“ ќе ја поддржи заедницата на ретките пациенти и нивните повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Адисонова болест. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Бехчетова болест. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. мај 2022 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата заболени од Бартеров синдром. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 24. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Активистот Гордана Лолеска од Здружението за поддршка за лицата со ретки болести „Ретко е да си редок“ од Охрид, денеска оствари Велигденска средба со повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. април 2022 (ОХРИДПРЕС) – Членовите на клубот Cars club mk викендов организираа хуманитарен собир за помош на лицата со ретки болести. Повеќе од 130 возила од клубови од Охрид, повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2022 (ОХРИДПРЕС) – Денес во светот се одбележува Денот на Дауновиот синдром, хромозомско нарушување, предизвикано од екстра генетички материјал во 21 хромозом. Супер радио, повеќе...
Избор Локална самоуправа Охрид Ретки болести 2022 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 3. март 2022 (ОХРИДПРЕС) – На пригоден настан кој се одржа денеска, градоначалникот на Охрид д-р Кирил Пецаков ги додели договорите за стипендирање на ученици, студенти, магистранти повеќе...