Спорт

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 30. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Охрид важи за расадник на талентирани и докажани пливачи. Пример се Атина и Дики Бојаџи, Климе Савин, Александар Маленко и ред други, кои постигнувале повеќе...
Избор Спорт ТОП ВЕСТИ
Оран, 29. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Могамедгаджи Нуров (борење-слободен стил) го освои златниот медал на Медитеранските игри ОРАН 2022, во Алжир. Тој во прекрасна и доминантна борба го победи повеќе...
Избор Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Таеквондо клубот „ХВА РАНГ ИТФ” од Лескоец успешно го организираше Меѓународниот ИТФ турнир „Охрид Опен 2022”, на кој учество зедоа над 210 натпреварувачи повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Кошаркарот на Кливленд кавалирс, Џеди Осман, во септември во Кападокија ја побара за жена својата девојка, актерката Ебру Шахин, а предвидени се и повеќе...
Избор Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Извинувањето на тренерот Горан Андоновски, кој неодамна се врати на клупата на ГРК Охрид и ќе го води клубот на стартот на новата сезона во ракометната повеќе...
Избор Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 27. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Со бројни промени во ростерот, ГРК Охрид го претстави тимот за новата сезона во Супер лигата. Предводени од старо-новиот тренер Горан Андоновски велат ќе се повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Со време од шест часа и пет минути, младиот охридски пливач Марко Пејчиновски успешно ја преплива патеката од Радожда до Трпејца, со должина од 20 повеќе...
Избор Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Претседателот на Република Македонија Стево Пендаровски, со писмо на поддршка, преведено на Брајова азбука, ги поздрави учесниците на Светското првенство повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Младиот охридски пливач Марко Пејчиновски во 09:40 часот го започна третото препливување за ова лето, на релација од Радожда до Трпејца, со должина од 20 повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 26. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Младиот охридски пливач Марко Пејчиновски денеска ќе плива на релација од Радожда до Трпејца, со должина од 20 километри. Ова е трета траса од повеќе...