Живот

Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Едно време имавме образование, сега имаме позајмени искуства, наставници со наведнат поглед, министерки со непромислени одлуки, паралелки со 20-тина деца за кои не можеме да испринтаме учебници. повеќе...
Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Ксантипa, сопругата на грчкиот филозоф Сократ и мајка на неговите три сина, била жена која била исклучително наклонета кон кавга. Постојано го прекорувала сопругот дека губи време, предизвикува повеќе...
Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Само затоа што ме изгуби како пријател, не значи дека станавме непријатели. Јас сум поголем од тоа, сè уште сакам да те гледам како јадеш, само не на мојата маса. Just because you lost me as a повеќе...
Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Сте размислиле ли некогаш, кога би било возможно тоа, да испратите писмо до 21-годишниот Вие, и што би му напишале… Да, токму така, да си испратите писмо до самиот себе кога сте имале само повеќе...
Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Секој ден е прочка кога простува срцето… Простете им, пуштете ги, ослободете се… Тоа ќе им биде и најголемата награда и најголемата казна… ЖивоТ на OhridPress со најубавите и повеќе...
Живот ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Банкарите ќе се погрижат секогаш да останеме должни. Фармацевтските компании ќе се погрижат секогаш да останеме болни. Произведувачите на оружје ќе се погрижат секогаш да бидеме во војна. повеќе...
Живот Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ТОП ВЕСТИ
Во утробата на мајката биле две бебиња. Едното го прашало другото: – Дали веруваш во живот по породувањето? Другото одговорило: – Јасно е. Мора да има нешто после породувањето. Можеби повеќе...
Живот Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ТОП ВЕСТИ
Тој не е совршен. Не си ни ти, и вие двајца никогаш нема да бидете совршен пар. Но, ако еднаш успее да Ве насмее, да Ве натера да размислите за нешто двапати, и ако признае дека е само човек и повеќе...
Живот Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ ТОП ВЕСТИ
Некогаш во едно село дошол странец, кој добро знаел дека во околината живеат илјадници мајмуни. Им понудил на селаните по 10 евра за секој мајмун што ќе го фатат за него. Селаните веднаш и со повеќе...