Ретки болести 2023

Избор Охрид Ретки болести 2023 Струга ТОП ВЕСТИ
Охрид, 29. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Денеска завршува шестата сезона на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, годинава во охридско-струшкиот регион, на Здружението на пациенти повеќе...
Локална самоуправа Ретки болести 2023
Охрид, 23. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во рамки на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“, градоначалникот на Охрид, д-р Кирил Пецаков денеска оствари средба со Гордана Лолеска, повеќе...
Избор Охрид Ретки болести 2023
Охрид, 1. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Ако рано се открие една ретка болест, може да почнете со рана терапија и можете лошиот тек на болеста да го одложите за 12 до 20 години. Клучна алка за повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2023 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 25. октомври 2023 (ОХРИДПРЕС) – Наскоро ќе се спроведе шестата сезона на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ во охридско-струшкиот регион на Здружението на пациенти „Ретко е повеќе...
Избор Македонија Ретки болести 2023 Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 12. септември 2023 (ОХРИДПРЕС) – Повеќе од 20 кајакари од различни возрасти ќе учествуваат на традиционален маратон „Весламе за ретките“ што утре ќе се одржи на Женска плажа во повеќе...
Економија Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2023 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. јули 2023 (ОХРИДПРЕС) – Комплетниот приход од продажбата на посебно подготвените слатки со највкусната Plazma, во текот на јули и август, охридските Тамаро маркети ќе го донираат повеќе...
Избор Ретки болести 2023 Спорт Струга ТОП ВЕСТИ
Струга, 18. мај 2023 (ОХРИДПРЕС) – Во сабота, на 20-ти мај 2023 година, во рамките на третата „Трка на поезијата“ во Струга, благодарение на организаторите и општествено одговорната повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2023 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2023 (ОХРИДПРЕС) – Денес во светот се одбележува Денот на Дауновиот синдром, хромозомско нарушување, предизвикано од екстра генетички материјал во 21-от хромозом. Годинава под повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Ретки болести 2023 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Денеска светот го одбележува денот на ретките болести. Охрид цел февруари им го посвети лицата со ретките болести со V сезона на националната кампања повеќе...
Здравје Избор Македонија Охрид Ретки болести 2023 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 28. февруари 2023 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена, и повеќе...