Охрид некогаш

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 19. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Со одлична местоположба и прекрасен поглед кон Охрид и Охридското Езеро, вилата „Билјана“ своевремено беше една од тајните и официјални летни резиденции на повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 19. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На Facebook страницата Македонија во боја – Macedonia in color објавена е ретка колорозирана фотографија од Св. Наум за која е наведено дека датира повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 10. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – На официјалната Facebook страна на аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид, објавени се постари фотографии од авион на холандска авиокомпанија пред многу повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Угледниот National Geographic за првпат пишувал за Охрид и објавил ретка фотографија од тој период, уште во далечната 1939 година. Тогаш е објавена повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 4. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Охриѓанката Јустинијана (Јанка) Каневчева била тајна вереница на Гоце Делчев, жената која тој неизмерно ја сакал. Според нејзиното писмо, убиството на повеќе...
Економија ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. мај 2024 (ОХРИДПРЕС) – Денеска се одбележува Први Мај, Меѓународниот ден на трудот, кој се прославува во чест и сеќавање на историската борба на работниците од целиот свет за повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш Спорт ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во Facebook страната Охрид, слики од минатото, објавена е уште една ретка фотографија од Охрид од далечното минато. – Ватерполо клуб „Лихнида“, повеќе...
Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во Facebook страната Охрид, слики од минатото, објавена е уште една ретка фотографија од Охрид од далечната 1954 година. – Охрид во 1954 година. повеќе...
Економија Забава ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид 18. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Култната „Ла бамба“ своевремено беше омиленото место за излегување на охриѓани. Лоцирана на улицата „Јане Сандански“, сместена во приватен објект, самото повеќе...
ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Муабети од Охрид и околината Охрид Охрид некогаш ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. април 2024 (ОХРИДПРЕС) – Во популарната Facebook група Муабети од Охрид и околината, од 2020 година, кога е отворена, секојдневно се споделуваат прекрасни приказни за Охрид и повеќе...