Здравје

COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 2.276 тестирања, при што се регистрирани 214 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Според статистичките податоци на МВР, во текот на изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 111 прекршоци за повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Од 21:00 часот на 30-ти април 2021 до 05:00 часот на 1. мај 2021 година, констатирано е дека 70 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 674 пациенти позитивни и суспектни на повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Откако вчера пристигнаа 200.000 вакцини на кинески „Синофарм“, во вторник се очекува да започне масовната вакцинација во пунктовите во Охрид, Куманово, повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 1. мај 2021 (ОХРИДПРЕС) – Со одлука на Владата на Република Македонија, а по предлог на Комисијата за заразни болести, полицискиот час нема да важи вечерва, ноќта меѓу 1-ви и повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 30. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 2.820 тестирања, при што се регистрирани 365 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за повеќе...
COVID-19 Здравје Избор Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 30. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 692 пациенти позитивни и суспектни повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 30. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Пристигнаа 200.000 вакцини од кинескиот производител Синофарм. Македонската армија се вклучува со поддршка за растоварување на камионите, објави повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Македонија Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје, 29. април 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 2.453 тестирања, при што се регистрирани 433 нови случаи на COVID-19, информираат од Министерството за повеќе...