Здравје

COVID-19 Здравје Избор Македонија ТОП ВЕСТИ
Скопје, 2. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Имаме на располагање повеќе од 1.000 болнички кревети за хоспитализирање на пациенти со Коронавирус, објави на неговиот официјален профил на Facebook повеќе...
COVID-19 Здравје Избор ТОП ВЕСТИ
Скопје, 2. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Министерот за здравство Венко Фиипче на официјалната страна на Фејсбук објави упатство за домашно лекување на пациенти со полесни симптоми на COVID-19, повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Светот денес го одбележува 2 Април, Меѓународниот ден за подигање на свесноста за лицата со аутизам. Во знак на поддршка на лицата со аутистичен спектар повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 1. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Завршен е увидот извршен од страна на Државниот санитарен здравствен инспекторат во охридската Општа болница. – Ќе бидат изречени казни за повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 1. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 25 нови случаи на пациенти со Коронавирус, информираше на денешната прес конференција министерот за повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 1. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – На Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје доцна синоќа почина пациентка на возраст од 37 години од Охрид, којашто вчера попладне е повеќе...
COVID-19 Здравје Избор ТОП ВЕСТИ
Битола/Охрид, 1. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Од Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со предизвици“ од Битола информираат дека испратиле повеќе дописи до Министерството за здравство, повеќе...
COVID-19 Здравје Избор ТОП ВЕСТИ
Скопје, 1. април 2020 (ОХРИДПРЕС) – Карантинот, изолацијата и социјалното дистанцирање се мерки кои докажано го забавуваат ширењето на КОВИД-19 и ни помагаат да го заштитиме јавното повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 31. март 2020 (ОХРИДПРЕС) – Заврши увидот на Државниот санитарен и здравствен инспекторат во охридската Општа болница при што се детектирани пропусти и ќе се преземат повеќе...
COVID-19 Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Струга ТОП ВЕСТИ
Скопје, 31. март 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на изминатите 24 часа направени се 392 тестирања, а потврдени 44 нови случаи на Коронавирус во земјата, информираше на неговиот официјален повеќе...