Здравје

Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 3. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Скопје/Охрид, 2. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Министерот за здравство Венко Филипче вели дека сме целосно подготвени да се справиме целосно со можни заболени лица од коронавирусот. Сепак повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 2. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Здравје Избор Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 повеќе...
Здравје Избор Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 1. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Со бројни новитети и технички подобрувања, денес започнува втората сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на охридскиот активист Гордана повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ На кафе со... Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Охрид, 31. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Информативно-едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ официјално стартува утре, а преку неа на македонски, албански и знаковен јазик ќе се повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид Ретки болести 2020 ТОП ВЕСТИ
Скопје, 24. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Идејата за проектот „Ги запознаваме ретките болести“ кај мене се јави сосема случајно сакајќи да направам нешто ново, кое истовремено ќе биде и од повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 24. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во Охрид евидентиран пораст во бројката на пациенти заболени од грип. Споредено со лани во овој период, годинава двојно е поголем бројот на пациенти со повеќе...
Здравје Избор Свет
Женева, 23. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Развојот на вакцината против новиот тип на коронавирус ќе трае најмалку една година, соопшти синоќа Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (ГАВИ). повеќе...
Здравје ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Во рамките на одбележување на големиот верски празник Богојавление-Водици и Денот на рибарите, Црвен крст Охрид е вклучен со низа активности од областа повеќе...