Економија Избор Локална самоуправа Охрид ТОП ВЕСТИ

Општина Охрид објави Оглас за прибирање понуди за издавање на површини за Урбана опрема

Охрид, 3. јуни 2022 (ОХРИДПРЕС) – Општина Охрид објави Оглас за прибирање понуди за издавање на времено користење на површини за поставување на Урбана опрема.

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81 од Законот за градење („Сл. весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, 187/14, 44/15, 129/15, 217/15, 226/15, 30/16, 31/16, 39/16, 71/16, 132/16,35/18, 64/18, 168/18, и „Сл. весник на РМ“ бр 244/19 и 18/20 и 279/20), член 34 од Статутот на Општина Охрид (Сл. гласник на Општина Охрид бр.8/07,1/08, 10/10, 05/11, 09/14, 14/14, 10/19 и 15/20) и член 50 од Законот за локална самоуправа (Сл. весник на РМ бр. 5/02), Годишната програма за поставување урбана опрема во Општина Охрид за 2022 година бр. 08-13561/37 од 29.12.2021 година („Сл. гласник на Општина Охрид бр.17/2021), Одлуката за поставување на урбана опрема и времени објекти и за утврдување на висината на надоместокот (закупнина) за 2022 година во општина Охрид бр. 08-13561/38 од 29.12.2021 година и Одлука за донесување на Правилникот со кој се утврдени начинот и условите за изнајмување на локации за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид бр. 08-4086/18 од 28.04.2021 година, Градоначалникот на Општина Охрид објавува Оглас за прибирање понуди за издавање на времено користење на површини за поставување на Урбана опрема.

Сите потребни детали и образци ОВДЕ. (Крај)

извор: ОхридПрес фото: ОхридПрес

@OhridPress - Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на OhridPress значи дека се согласувате со условите за преземање, кои се објавени тука