OhridPress: Услови за користење содржини

Според овие правила, дозволено е бесплатно преземање на вести, извештаи и други написи од порталот OhridPress, само под следните услови:

– дозволено е да се преземе најмногу 25% од содржината на текстот

– на крајот од преземениот текст, треба да се објави реченицата „Целиот текст прочитајте го ТУКА“, а со зборот „ТУКА“ да се поврзе линк до оригиналниот текст во порталот OhridPress

– насловот на текстот задолжително треба да почне со зборот ОХРИДПРЕС и со интерпункцискиот знак две точки (на пример, ОХРИДПРЕС: Во Охрид свечено отворен фестивалот…)

– дозволено е да се преземат најмногу пет содржини дневно.

Секое преземање на содржините на порталот OhridPress, односно нивно користење, без писмена согласност од страна на одговорните лица цо истито, е недозволиво и се наплаќа. Цените за преземање на содржините од порталот OhridPress изнесуваат:

3.000,00 денари (+ДДВ) за текст;
6.000,00 денари (+ДДВ) за видео;
30.000,00 денари (+ДДВ) за видео објавено на Тв станица;
3.000,00 денари (+ДДВ) за фотографија.

Бесплатно преземање на содржини од порталот OhridPress, надвор од овие услови е дозволено само во непосреден договор со редакцијата, односно дозвола од одговорниот уредник.

За прекршувања на овие услови, издавачот на порталот OhridPress го овластува својот правен застапник да ги преземе сите законски мерки спрема прекршителите.

OhridPress