За Охридцките работи Избор од Уредникот Локални избори 2019 Охрид ТОП ВЕСТИ
За Охридцките работи Бр. сл. 027/03/2019 Охрид, 30. март 2019 година Ова се само дел од коментарите на охриѓани по објавата на податоците на ДИК за бројот на гласачите во Охрид. Според овој извор, во градот под Самуиловата тврдина право на глас имаат 52.303 гласачи. Официјалните податоци објавени на веб страната на Заводот за статистика […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор од Уредникот Охрид ТОП ВЕСТИ
За Охридцките работи Бр. сл. 026/01/2019 Охрид, 08. јануари 2019 година Партиските и бизнис штабовите проработеа околу тоа кој ќе биде новиот градски татко многу побрзо од што налага доброто воспитување да се спомне во оваа прилика. Тоа можеби е легитимно (во некои јужноамерикански држави), но ако се вратиме реално на терен и со трезвена […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор Охрид
За Охридцките работи Бр. сл. 025/09/2018 Охрид, 28. септември 2018 година Денес драги мои антички северњаци да ми се опуштите малку. Убав ден, сонце, убаво езеро… Денес ќе ми бидете ускратени за брилијантните думи на „експертите“, за спотовите на сите платформи, за посетите и аудио/видео пораките на битните, полубитните и едикојси, кои имаат нешто важно […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор Охрид
За Охридцките работи Бр. сл. 024/12/2017 Охрид, 05. декември 2017 година Го знаете сигурно вицот за тој што имал супер црти на лицето, ама за жал лошо му биле распоредени… И Охрид има супер луѓе, ама се таксисти, продавачи во маркети, живеат во Канада, САД, Швајцарија… Во меѓувреме, бидна уште едно „чудо“. Поминаа четири (и […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор Охрид
За Охридцките работи Бр. сл. 023/06/2017 Охрид, 12. септември 2017 година Одма да се разбереме – не ни треба референдум, референдумот е премногу општ, не знаеме ни кој би дошол, ни за кого, ни против кого е реално, кој се` ќе влезе во оваа ставка, ниту тие луѓе ни згрешиле нешто и уште многу ниту… […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор Охрид
За Охридцките работи Бр. сл. 022/06/2017 Охрид, 05. јуни 2017 година Со закажувањето на локалните избори за 15-ти октомври, се` погласни се кандидатите кои би сакале да се видат, удобно седнати во првата фотелја на улица „Димитар Влахов“ бр. 57. Партиски и непартиски, бизнис групации и поединци, хотелиери, професори, полицајци, знајни и незнајни ликови во […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи
За Охридцките работи Бр. сл. 021/08/2016 Охрид, 05. август 2016 година Ништо не коментирам. Прочитајте ги бројките подолу и да поплачиме заедно на крај. Ако продолжиме со ова темпо за едно 30 години Охрид ќе го снема… буквално… Ево јас ќе го оставам ова овде и нека ТрепкаТ… Отселени граѓани од Република Македонија во други […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи Избор
За Охридцките работи Бр. сл. 020/10/2015 Охрид, 12. октомври 2015 година Пред некое време ми се јави едно добро пријателче од туѓина. Не го имав слушнато подолго време  и стварно ми го насмеа денот. Па како е шо има ново, шо работиш, па до каде сте, ќе биде, не ќе биде… А чоечево е сериозно […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи
За Охридцките работи Бр. сл. 019/08/2015 Охрид, 1. август 2015 година Деновиве една од информациите кои ми направија поголем мерак од откажувањето на концертите на ова Шабаниве беше секако дека David Gilmour има нова песна. Верувам дека на многумина од помладиве денес не им значи многу имево, ама за голем дел тој е еден од […]Прочитај повеќе
За Охридцките работи
За Охридцките работи Бр. сл. 018/05/2015 Охрид, 16. мај 2015 година Од инбоксот: – Оди ти, ние сме тука ако треба нешто… – Ми рекоа да ти пишам тебе… – Не можит бе брат ова вака… – Ни едните, ни другите, бегам јас… – Ево ова објави го, јас не сакам да се експонирам… – […]Прочитај повеќе