ЕКОЛОГИЈА Избор ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Покрај редовната настана, денес во ОУ „Ванчо Николески“, со сите ученици и вработени се реализираа и различни ЕКО активности, како во училиштето, така и во блиската околина. – Учениците според однапред направен план и во групи ги средуваа училниците, собираа отпад во училишниот двор и блиската околина, садеа садници, […]Прочитај повеќе
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – По повод 21-ви март – Денот на пролетта, учениците од I до III одделение при ОУ „Григор Прличев“ од Охрид учествуваа на пролетното дефиле на Градскиот плоштад. – Останатите ученици го одбелажаа празникот во училишните клупи, меѓутоа и тие не заостануваа зад нивните другарчиња. Со пролетни маски, цвеќиња, убава […]Прочитај повеќе
Избор од Уредникот ОБРАЗОВАНИЕ Охрид Супер образование ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Супер радио и порталите OhridPress и Inpress иницираат акција „ЗАЕДНО до подобри услови за поквалитетно образование на децата“ за учество на локалната заедница во подобрување на условите во кои учат најмладите во Охрид. Преку сондажа на состојбите и интервјуа со првите луѓе на образовните институции ќе направиме обид, заедно […]Прочитај повеќе
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Наставничката по германски јазик Ивана Маховска Шикалеска на почетокот на овој месец беше во двонеделна посета во Дрезден, Германија, со што ја реализираше стипендијата која ја доби како награда од Гете- Институт Скопје за признанието – Најдобар наставник по германски јазик за 2018 година. – Овој престој претставуваше Прочитај повеќе
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 19. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – И оваа година учениците од ОУ „Христо Узунов“ од IX одделение под менторство на наставниците Ирена Бачева – математика и Вера Зороска – физика учествуваа и постигна забележителен успех на 10-от регионален испит по математика – физика за добивање стипендија за упис на Колеџот „Јахја Кемал“ во Струга. Во […]Прочитај повеќе
Избор ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид. 19. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Како дел од активностите на Еразмус+ проектот, група ученици од охридската гимназија остварија возвратна посета на гимназијата „Аристотел“ во Рим. Станува збор за Ерасмус+ проект од типот клучна акција 2 – стратешки партнерства и размена на перцепциите за значењето на културното наследство и неговите вредности за локалното Прочитај повеќе
Избор од Уредникот На кафе со... ОБРАЗОВАНИЕ Охрид ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Очигледна е разликата меѓу денешните и децата од пред десетина години, сегашните генерации се борат со голем број деформитети на `рбетниот столб, стапалата. Податоците се фрапантни, 75-80% од детската популација веќе има некаква аномалија. Според професорот по физичко и здравствено образование Наум Јамандиев, на гостувањето на Прочитај повеќе
Избор од Уредникот ОБРАЗОВАНИЕ Охрид Супер образование ТОП ВЕСТИ
Охрид, 13. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Супер радио и порталите OhridPress и Inpress иницираат акција „ЗАЕДНО до подобри услови за поквалитетно образование на децата“ за учество на локалната заедница во подобрување на условите во кои учат најмладите во Охрид. Преку сондажа на состојбите и интервјуа со првите луѓе на образовните институции ќе направиме обид, заедно […]Прочитај повеќе
Избор ОБРАЗОВАНИЕ ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Во посета на Факултетот за туризам и угостителство (ФТУ) во Охрид, денес беа претставници од Универзитетот „Приморска“ со седиште во Копер, Република Словенија, како и Проректорот од Универзитетот „Гоце Делчев“, проф. д-р Кирил Барбареев. – Делегацијата беше предводена од Ректорот проф. д-р Драган Марушич. На состанокот беа Прочитај повеќе
Избор од Уредникот ОБРАЗОВАНИЕ Охрид Супер образование ТОП ВЕСТИ
Охрид, 12. март 2019 (ОХРИДПРЕС) – Супер радио и порталите OhridPress и Inpress иницираат акција „ЗАЕДНО до подобри услови за поквалитетно образование на децата“ за учество на локалната заедница во подобрување на условите во кои учат најмладите во Охрид. Преку сондажа на состојбите и интервјуа со првите луѓе на образовните институции ќе направиме обид, заедно […]Прочитај повеќе