Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 23. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 23. февруари 2019 година – ФЕНИЛКЕТОНУРИА Phenylketonuria – МКБ E 70.0, E 70.1 Фенилкетонуриjа е ретко […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 22. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 22. февруари 2019 година – ХАНТИНГТОНОВА БОЛЕСТ Huntington – МКБ G 10 Хантингтонова болест е хронично, […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 21. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 21. февруари 2019 година – ЦИСТИНУРИЈА Cystinuria – МКБ E72.01 Цистунурија е ретко генетско заболување со […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Како дел од активностите за одбележување на Денот на ретките болести, во Охрид ќе се одржи проекција на филмот „Лицата на Лафора“. Настанот ќе се одржи во петок, 22-ри февруари, со почеток во 18:00 часот во Јавната научна установа Институт за филм – Филмска Академија Охрид. – На проекцијата […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 20. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 20. февруари 2019 година – ДРАВЕТ СИНДРОМ Dravet syndrome – МКБ G 40.4 Бидејќи е ретка […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 19. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 19. февруари 2019 година – АДИСОНОВА БОЛЕСТ Addison Disease – МКБ E 27.1 Преваленцијата на Адисоновата […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 17. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 17. февруари 2019 година – МУКОПОЛИСАХАРИДОЗА (МПС) Мукополисахаридоза (МПС) е ретка наследна мултисистемска болест Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 16. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 16. февруари 2019 година – ВИЛСОНОВА БОЛЕСТ Wilson Disease – МКБ E 83.0 Што е Вилсонова […]Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 15. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 15. февруари 2019 година – ХЕРЕДИТАРЕН АНГИОЕДЕМ Hereditary Angioedema – МКБ D 84.1 Хередитарен ангиоедем (ХАЕ) Прочитај повеќе
Здравје Охрид Ретки Болести ТОП ВЕСТИ
Охрид, 14. февруари 2019 (ОХРИДПРЕС) – Со видео, аудио и текстуални пораки, кои ќе се објавуваат секојдневно во текот на месец февруари, ќе се запознаеме со 28 дијагнози за ретки болести во рамките на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“. 14. февруари 2019 година – ФАНКОНИЕВА АНЕМИЈА Fanconi disease – МКБ D 61.0 Анемијата на Фанкони […]Прочитај повеќе